Welkom bij OpenUp!

Deze gids is er om je kennis te laten maken met OpenUp. We begeleiden je door de noodzakelijke stappen voor een soepele start.

Wat je kunt verwachten:
customer-success-openup

Hoe werkt OpenUp?

Customer Success Manager Frits Thissen vertelt je in deze video alles over OpenUp. Hij legt uit hoe OpenUp werkt en wat je de komende weken kunt verwachten.

Jouw Customer Success Team

Ons Customer Success Team helpt je bij een soepele onboarding. Maar ook daarna kun je bij ze terecht, ongeacht de vraag die je hebt. Om ervoor te zorgen dat de samenwerking goed verloopt, koppelen we je aan jouw persoonlijke Customer Success Manager.

Floortje Mast
mark-van-den-broek-customer-success-openup
Mark van den Broek
carmel-creutzburg-customer-success-openup
Carmel Creutzburg
linde-besselink-customer-success-openup
Linde Besselink
Floortje Mast
mark-van-den-broek-customer-success-openup
Mark van den Broek
carmel-creutzburg-customer-success-openup
Carmel Creutzburg
linde-besselink-customer-success-openup
Linde Besselink

Hoe lanceer je Openup?

In deze video vertelt Frits hoe je OpenUp zo goed mogelijk lanceert en activeert in jouw organisatie. Een tipje van de sluier? Het begint allemaal bij duidelijke, positieve en frequente communicatie over mentaal welzijn en OpenUp.

Een succesvolle launch in 5 stappen

Je weet nu wat er nodig is om OpenUp succesvol te lanceren in jouw organisatie. Hoe nu verder? Download ons Welcome Package en volg onderstaande stappen.

 • 1
  Stap 1
  Lanceer OpenUp bij het managementteam

  Lanceer OpenUp drie tot zeven dagen voor de lancering binnen het hele bedrijf aan het managementteam. In het Welcome Package vind je templates en communicatiemiddelen die je daarvoor kunt gebruiken.

  Download package (50 MB)
 • 2
  Stap 2
  Lanceer OpenUp organisatiebreed

  Zodra het managementteam op de hoogte is, is het tijd om OpenUp onder de rest van de organisatie te lanceren. Ook daarvoor vind je templates en communicatiemiddelen in het Welcome Package. Tip: een organisatiebrede meeting is ook een goed moment om medewerkers meer te vertellen over OpenUp.

  Download package (50 MB)
 • 3
  Stap 3
  Deel de samenwerking op LinkedIn

  Door extern over OpenUp te communiceren, laat je zien hoe belangrijk mentale gezondheid op de werkplek voor jullie is. Organisaties die op LinkedIn over de samenwerking posten, zien dat medewerkers meer gebruik maken van het platform.

  Download package (50 MB)
 • 4
  Stap 4
  Vind ambassadeurs

  Het helpt om ambassadeurs aan te wijzen die openlijk over mentaal welzijn praten en anderen stimuleren om ermee aan de slag te gaan. Vind medewerkers die enthousiast zijn over OpenUp en anderen kunnen aanmoedigen en begeleiden.

  Download package (50 MB)
 • 5
  Stap 5
  Neem OpenUp mee in jullie onboarding

  Neem mentaal welzijn en OpenUp mee in jullie onboarding. Zo zijn nieuwe medewerkers meteen op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn en toon je dat je hun mentale gezondheid vooropstelt. Wat je kunt doen:

  • Communiceer over OpenUp in de welkomstmail;
  • Bespreek het belang van mentaal welzijn en OpenUp tijdens de algemene onboarding;
  • Laat managers het aanmaken van een MyOpenUp-account meenemen als taak voor nieuwe teamleden.
  Download package (50 MB)

Hoe communiceer je over OpenUp?

Nadat je OpenUp gelanceerd hebt, wil je natuurlijk dat het on top of mind blijft en iedereen onze diensten weten te vinden als ze het nodig hebben. We sturen je elke twee weken een mail met e-mail templates die je hiervoor kunt gebruiken.

Na de onboarding ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief. We informeren je over zaken als:

 •   Nieuwe masterclasses en groepssessies
 •   Mindfulness-oefeningen voor thuis
 •   Video’s en artikelen met inzichten van onze psychologen
 •   Tools om aan je mentale gezondheid te werken
 •   En nog veel meer…
welcome-to-openup-image2
Week 1
Welkom bij OpenUp
Week 2
Check-In
Week 4
Veelgestelde vragen
Week 6
Mindfulness consults
Week 8
Spaces to OpenUp
Maandelijkse inzichten
Elke maand sturen we een rapport waarin je kunt zien hoe OpenUp binnen jouw organisatie wordt gebruikt. Met dit rapport bieden we bruikbare inzichten en laten we de waarde zijn die OpenUp heeft voor jouw medewerkers en organisatie.
 
Om de privacy van jouw medewerkers te waarborgen, zorgen we ervoor dat data niet herleid kan worden naar individuen.
user-working-on-an-iMac

Onze support

Hopelijk heeft deze gids je geholpen om OpenUp goed te lanceren binnen jouw organisatie en het gesprek over mentale gezondheid te starten. Open over mentaal welzijn praten is de eerste stap naar een gezonde bedrijfscultuur.

We nemen binnenkort contact met je op om te checken hoe de lancering verliep en jouw eerste rapportage door te nemen. Weet dat je ook altijd contact met ons kunt opnemen, ongeacht je vraag of uitdaging.

Wij geloven in een wereld waarin mentaal welzijn voor iedereen toegankelijk is. Bedankt dat jij jouw steentje bijdraagt aan onze missie.

Hebben werknemers echt toegang wanneer zij dat willen?

Ja, bij een samenwerking tussen werkgever en OpenUp hebben werknemers toegang wanneer zij dat willen tot alle diensten die OpenUp aanbied. Hier vallen dus ook de 1:1 sessies en de 1:1 mindfulness-sessies onder. De psycholoog zal samen met de werknemer beoordelen hoeveel gesprekken nodig zijn om met een hulpvraag aan de slag te gaan. Gemiddeld kan een werknemer na 3-5 gesprekken zelf verder met zijn of haar hulpvraag.

Ik wil graag weten of OpenUp bij mijn organisatie past. Hoe leer ik meer?

Wil je weten wat OpenUp voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een vrijblijvend gesprek. We horen graag wat jullie huidige uitdagingen zijn. 

Dit gesprek duurt zo’n 25 minuten. Tijdens deze meeting laten we je kennismaken met OpenUp. We laten je zien hoe OpenUp jouw werknemers, en daarmee jouw organisatie, vooruit helpt. Ook tonen we hoe makkelijk het is voor werknemers om (anoniem) in contact te komen met een psycholoog of zelf aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje op ons online platform en we laten je zien hoe we samen  impact maken binnen jullie organisatie.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van de psychologen?

Het bieden van de beste kwaliteit is voor ons prioriteit. Daarom hanteren wij een strenge selectieprocedure voor al onze psychologen. Onze psychologen hebben minimaal een MSc Psychologie. Daarnaast maken we tijdens de selectieprocedure gebruik van rollenspellen en intervisies om te zorgen dat wij werken met psychologen met de juiste mindset, kennis en vaardigheden. 

De kennis van onze psychologen blijft continu op peil door onder andere (verplichte) cursussen en intervisies om zich verder te verdiepen in de materie en te specificeren in bepaalde onderwerpen. Ook worden onze psychologen ondersteund door klinische psychologen.

Hoe werken de 1:1 sessies?

Werkt jouw organisatie met OpenUp, dan kan de werknemer via onze website een consult inplannen met één van onze psychologen. Een werknemer kan gemakkelijk via onze website een consult inplannen met één van onze psychologen. Dit is altijd anoniem: als werkgever zie je nooit wie er een consult heeft aangevraagd. De werknemer kiest tussen een regulier of een mindfulness consult. Gewoonlijk kan binnen 24 uur het eerste gesprek plaatsvinden.  

In het eerste gesprek leren de werknemer en de psycholoog elkaar beter kennen en maken ze samen een plan van aanpak. In 95% van de gevallen zijn er drie tot vijf gesprekken nodig om de hulpvraag op te lossen. De psycholoog kan tijdens het intakegesprek constateren dat er intensievere zorg nodig is dan onze psychologen kunnen bieden. Wij begeleiden de werknemer dan bij het vinden van de juiste zorg. Totdat de werknemer daar terecht kan, blijven wij de nodige support geven. 

Onze psychologen gebruiken verschillende technieken om alledaagse uitdagingen aan te pakken. Deze technieken zijn praktisch en werken preventief.

Wat gebeurt er nadat ik mijn organisatie heb aangemeld bij OpenUp?

Zodra je organisatie is aangemeld, kunnen werknemers gebruik maken van 1:1 sessies met onze psychologen en van mogelijkheden voor self-guided care. Om van jouw samenwerking met OpenUp een succes te maken, wil je hier natuurlijk iedereen over informeren. Om je hierbij te helpen, krijg je een persoonlijke customer success manager aangewezen. Samen ontwikkelen we een communicatieplan en enthousiasmeren we jouw medewerkers om met hun mentaal welzijn aan de slag te gaan.