Yemanja Göttges

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Yemanja werkt als psycholoog bij OpenUp. Haar warme en gastvrije aanwezigheid en haar vermogen om diep te verbinden nodigen je uit om je open te stellen vanuit een plek waar je je veilig, gezien en gewaardeerd voelt.

Yemanja werkt sinds 2018 in de mentale gezondheidszorg en ze geeft yogales (RYT 500). Haar therapeutische ervaring is breed. Ze heeft cliënten met uiteenlopende klachten (o.a. angst- en stemmingsstoornissen, burn-out, ADHD en trauma) behandeld met behulp van verschillende therapeutische benaderingen zoals positieve psychologie, psychodynamische therapie, cognitieve gedragstherapie (CGT), mindfulness based therapy (MBCT), schematherapie en acceptance and commitment therapy (ACT).

Ze is ervan overtuigd dat de kennis en wijsheid die je nodig hebt om door je situatie te navigeren al in jezelf zit; ze is er alleen om je, met welke aanpak dan ook die het beste bij de situatie past, terug te leiden naar jezelf.

Compassie, onvoorwaardelijke acceptatie, steun en confrontatie kenmerken haar therapeutische aanpak. Ze wil dat je het probleem bij de wortel aanpakt, zodat je het kunt transformeren. Om gedrag te veranderen, moeten we vaak door ongemakkelijke gedachten en gevoelens heen. Samen identificeren we de stappen die genomen moeten worden, maar alleen jij kunt ze nemen. Voor consistente verandering is inzet nodig.

Yemanja behaalde haar master psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Een deel van haar studie voltooide ze in het buitenland aan de San Francisco State University.

Om voor haar eigen mentale gezondheid te zorgen, beoefent ze elke dag yoga.

Yemanja spreekt Nederlands en Engels.

psychologist-jemanja-gottges-openup
"Mijn doel is om je te begeleiden naar minder lijden en meer vrede en vreugde."