Yara Casteleijn

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Werkprestaties Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Yara is psycholoog bij OpenUp. Ze heeft een warm en open karakter waardoor je je snel op je gemak voelt en vertrouwd voelt om je uitdagingen te bespreken.

Yara haar aanpak is doelgericht. Samen creëren jullie een helder en concreet doel. Je hoeft van te voren niet al te weten wat je wil, daar gaan jullie samen over in gesprek. Ze kijkt met jou naar je huidige situatie, waar jouw behoeftes liggen en te onderzoeken wat je echt wil. Tijdens de sessies werken jullie daar stapsgewijs naar toe. Yara is ervan overtuigd dat het doorlopen van deze stappen zelfinzicht en bewustwording creëert, wat nodig is om jouw gewenste verandering te realiseren. Ze helpt je met het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en gewoontes die hieraan bijdragen en jou energie en plezier geven.

In haar aanpak staan CGT (cognitieve gedragstherapie) en mindfulness centraal. De afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het coachen van atleten en het geven van trainingen rondom deze thema’s. Ze gebruikt persoonlijke voorbeelden hoe ze dit zelf toepast in haar dagelijks leven of tijdens uitdagende situaties. Het leukste aan haar werk vindt Yara om samen met jou te onderzoeken en te bepalen wat jou motiveert, inspireert en plezier geeft in jouw persoonlijke groei.

Zelf start Yara iedere dag met sporten en schrijven. Met deze gewoontes begint ze energiek en gefocust aan haar dag. In haar vrije tijd gaat ze graag de natuur in, leest ze boeken of kookt ze voor familie of vrienden.

Yara behaalde haar master Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Daarna coachte ze atleten binnen de topsport en individuen en teams binnen het bedrijfsleven. Ze heeft zich gespecialiseerd in positieve psychologie en volgde de opleiding voor ACT-practitioner en Running therapie.

Yara spreekt zowel Nederlands als Engels.

psychologist-yara-casteleijn-openup
"Every step you take in the direction of your goal presents a new challenge, but an even bigger reward. Which steps do you take? "