Tom du Bois

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Relaties Leefstijl Slaap Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Tom is psycholoog bij OpenUp. Hij is niet bang voor het moeilijke gesprek, want dit zijn de gesprekken die nodig zijn om te groeien en vooruitgang te boeken in het leven.

Tom creëert een veilige omgeving waardoor je samen met hem op jouw eigen tempo je gedachte en emotionele patronen kunt onderzoeken. Door dit onderzoek brengt hij je in contact met je innerlijke wijsheid. Op die manier leert hij je te vertrouwen op jezelf en de gebieden te ontdekken waar jij graag aandacht aan besteedt in je leven.

Tom werkt vanuit de waarde eerlijkheid, verantwoordelijkheid en compassie. Door eerlijk te zijn over jouw gevoelens, zonder oordeel, ben je in staat om te kijken waar de pijn zit en wat je wilt veranderen. Tom gelooft dat eerlijkheid voorwaarde nummer één is voor duurzame, persoonlijke groei.

Tom praat graag, maar hij zet je nog liever aan het werk zodat je veel kan leren in het dagelijks leven. Hij helpt je inzien wat je van je fouten kunt leren en wat een passende volgende stap is om te nemen. Hij werkt graag met ACT, CGT en EFT (Emotionally Focused Therapy).

Om goed in zijn vel te zitten, doet hij veel krachttraining en meditatie, maar gaat hij ook graag dansen in de club met vrienden. Want ook dat kan self-care zijn.

Tom behaalde zijn Bachelor en Master in Gezondheidszorgpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarnaast heeft hij een Master Milieuwetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft gewerkt als psycholoog in het ziekenhuis, waar hij zich specialiseerde in slaap- en ontspanningstherapie. Daarna werkte hij als interim adviseur voor de overheid.

Naast zijn werk voor OpenUp werkt hij als communicatietrainer voor verschillende bedrijven en organisaties en coacht hij leerlingen in het MBO. Tom spreekt Nederlands en Engels.

"Wat je niet oplost, herhaal je."