Suvi Oinonen

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Mindfulness
Flag of FNFlag of EN

Suvi is een Finse psycholoog en psychotherapeut met 15 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ze studeerde in 2007 af aan de University of Helsinki met een master in Psychologie en in 2012 aan het Helsinki Brief Therapy Institute, waar ze een opleiding volgde tot Oplossingsgerichte Psychotherapeut. Na haar studietijd heeft ze met een breed scala aan cliënten samengewerkt, zowel in de klinische als preventieve gezondheidszorg (o.a. voor de gemeente en het academisch ziekenhuis van Helsinki, en de Finnish Student Health Service), zowel in het Fins als het Engels.

Haar aanpak stelt de cliënt centraal en is oplossingsgericht. Suvi is ook geschoold in andere therapeutische methoden, met name Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) en Cognitieve Gedragstherapie (CBT). Ze heeft bijzonder veel ervaring met de behandeling van stress, angstklachten, een laag zelfbeeld, depressie en overmatig piekeren.

Haar belangrijkste doel als psycholoog is een positieve, niet-oordelende, begripvolle en motiverende omgeving creëren voor haar cliënten, waarin zij hun ervaringen kunnen delen en hierop kunnen reflecteren. Ze gelooft dat persoonlijke communicatie de belangrijkste ‘superkracht’ is van psychologen. Zelfhulpboeken, online cursussen, enzovoort, kunnen je zeker helpen, maar zijn niet hetzelfde als het uitwisselen van gedachten in levenden lijve.

Suvi zorgt zelf voor haar mentaal welzijn door kleine, eenvoudige mindfulness-momenten in haar dagelijks leven in te bouwen. Ze gelooft dat hoe meer we verbonden zijn met het heden, hoe minder we ons zorgen maken over de toekomst of in het verleden blijven hangen.

Suvi spreek Engels en Fins.

psychologist-suvi-oinonen-openup
"Ik begeleid je met compassie en een oplossingsgerichte aanpak op weg naar een nog beter mentaal welzijn!”