Stephanie Ponsioen

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Stephanie is psycholoog bij OpenUp. Ze biedt een veilige omgeving waar je open kunt delen, en luistert zonder oordeel, geïnteresseerd in jouw verhaal en wat jou beweegt en motiveert.

Samen ontdekken jullie wat je wilt in het leven en of de huidige richting in lijn ligt met wat jij echt belangrijk vindt. We onderzoeken wat je kunt doen om in de richting te bewegen die je op wilt gaan, ondanks gedachten, emoties, en obstakels die jou in de weg staan. Ze helpt je bewust worden en reikt handvatten aan om met de uitdagingen op je pad om te gaan en ze te overwinnen. Dit doet ze aan de hand van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness.

Stephanie zet deze technieken al 7 jaar in tijdens individuele consults, groepstrainingen en educatieve programma’s. ACT en Mindfulness zijn voor haar een manier van leven geworden en helpen haar ook bij het opvoeden van haar kinderen.

Ze is een warm, open, en nieuwsgierig familiemens. ‘The more, the merrier’ is een uitspraak die haar perfect omschrijft, aangezien haar deur altijd openstaat voor gasten. Ze is graag buiten, waar ze zich levendig en energiek voelt. Wanneer ze niet aan het werk is, tuiniert ze, wandelt ze met haar jongens, en brengt ze tijd door in de natuur.

Stephanie volgde haar Master Gezondheids- en Sociale Psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Ze specialiseerde zich in positieve psychologie–de grondslag voor haar kijk op mentaal welzijn.

Ze spreekt Nederlands en Engels.

psychologist-stephanie-ponsioen-openup
“De enige weg eruit is er doorheen.”