Nathalia Lopez

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Slaap
Flag of ESFlag of EN

Nathalia is psycholoog bij OpenUp. Ze is empathisch, ruimdenkend en focust samen met jou op jouw sterke punten en capaciteiten. Daarnaast is ze oplossingsgericht en optimistisch van aard en weet dat een kleine stap het begin is van een groot verschil.

Als je worstelt met gevoelens van stress, angst, slaapproblemen of je wilt onderzoeken wat je drijft in het leven; Nathalia biedt een luisterend oor. Zonder oordeel bedenkt ze samen met jou nieuwe manieren om je uitdagingen aan te gaan.

Nathalia’s belangrijkste benadering is cognitieve gedragstherapie (CGT) en oplossingsgerichte therapie, maar ze staat altijd open om andere opties te verkennen.

Zelf schrijft ze graag haar gedachten op als ze ergens mee zit. Het opschrijven van je gedachten, gevoelens of ervaringen, helpt je om dingen te relativeren. Daarnaast houdt ze van wandelen en haarzelf de tijd gunnen om goed te ademen en ontspannen – al is het maar voor 10 minuten. Iets wat de hersenen nodig hebben, maar wat we vaak vergeten te doen.

Nathalia behaalde haar Master Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden en haar Research Master Cognitieve Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Haar internationale achtergrond (Colombiaanse) geeft haar (persoonlijke) ervaringen in wat het met je doet om te leven in een nieuw land. Nathalia spreekt zowel Spaans als Engels.

"Er is altijd een weg, samen zullen we 'm vinden."