Mirte Knieriem

Stress en piekeren Zingeving Relaties Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Mirte is psycholoog bij OpenUp. Haar stijl als psycholoog kenmerkt zich daar een kalme, empatische en open houding. Ze vindt het belangrijk een veilige omgeving zonder oordeel to creëren. Daarnaast vindt ze het ook belangrijk om naar het individu te kijken en haar aanpak aan te passen aan wat iemand op dat moment nodig heeft.

Mirte vindt het belangrijk om naast problemen ook te kijken naar veerkracht en sterke kanten. Zij gelooft dat een gesprek met een psycholoog een samenwerking is die mede als doel heeft om iemand handvatten te geven om zelf met lastige momenten in het leven om te kunnen gaan. Naast CGT is ze geschoold in ACT en heeft ze in het bijzonder interesse in positieve psychologie en Mindfulness. Mirte is ook yogadocent en bosbadgids.

In de laatste jaren heeft Mirte ervaring opgedaan in het binnen- en buitenland waar zij gewerkt heeft met cliënten met uiteenlopende problemen en vraagstukken. Zij heeft voornamelijk gewerkt in de verslavingszorg, waar zij met cliënten werkte om hun negatieve gedragspatronen te doorbreken, beter met emoties om te kunnen gaan en meer betekenis uit het leven te halen. Daarnaast heeft zij ook gewerkt in een GGZ-instelling die zich meer richtte om problemen zoals depressie, stress, angst en trauma. Mirte heeft haar Masterdiploma Klinische psychologie behaald aan de Universiteit Utrecht.

Zelf spendeert Mirte graag tijd in de natuur om haar eigen mentale gezondheid op peil te houden. Daarnaast is ze ook geïnteresseerd in yoga, meditatie, reizen en lezen.

Mirte spreekt Nederlands en Engels.

psychologist-mirte-knieriem-openup
"Accepteer wat je niet kan veranderen, verander wat je kunt veranderen en leer het verschil te herkennen tussen die twee.”