Katharina MacInnes

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Relaties Leefstijl Slaap Mindfulness
Flag of DEFlag of EN

Katharina is psycholoog bij OpenUp. Tijdens een sessie stelt Katharine je op je gemak door aandachtig te luisteren naar wat belangrijk is voor jou en te onderzoeken hoe dit terugkomt in je omgeving, zoals je sociale leven, familie en/of werk.

Katharine werkt met een integrale aanpak, waarbij ze Acceptance and Commitment Therapy (ACT) combineert met systemische therapie. Tijdens het proces onderzoekt Katharine samen met jou wat je drijfveren zijn, wat je persoonlijke wensen en doelen zijn, en waar je kracht ligt.

Een integraal onderdeel van het proces is het leren opmerken en accepteren van je gedachten, en aanwezig (leren) zijn in het moment. Hierbij maakt Katharina vaak gebruik van mindfulnesstechnieken.

In haar vrije tijd leest en wandelt ze graag en doet ze aan Pilates en Yoga om te ontspannen. Ze is een voorstander van je leven lang leren en ziet het als cruciaal voor haar eigen mentaal welzijn. Ze leert graag over nieuw onderzoek op het gebied van psychologische begeleiding.

Katharina behaalde in 2015 haar PhD in Psychologie aan Lancaster University in Engeland en werd kort daarna geregistreerd systemisch familietherapeut. Katharina heeft als adviserend psycholoog mensen met uiteenlopende behoeften op het gebied van mentaal welzijn geholpen, zowel onafhankelijk als in dienst van grotere organisaties.

Katharina spreekt Engels en Duits.

psychologist-katharina-maclnnes-openup
“Hoe kun je meer over jezelf leren, en met deze zelfkennis de relaties tussen je innerlijke leven, je relaties en je omstandigheden beter begrijpen? Welke handvatten heb je nodig om met deze relaties om te gaan en ze te accepteren? Dit is waar ik je in ondersteun.”