Angelique Schaap

Zelfvertrouwen Stress en piekeren Zingeving Leefstijl Mindfulness
Flag of ENFlag of NL

Angelique is psycholoog bij OpenUp. Ze vindt het belangrijk dat het (online) contact prettig voelt. Daarom gaan jullie in het eerste gesprek werken aan jullie vertrouwensband en kijken waar jouw krachten liggen. Wat heb je eerder al ondernomen? Wat werkte toen?

Angelique helpt je middels een holistische benadering om de beste versie van jezelf te zijn in de rollen die voor jou belangrijk zijn. Angelique heeft een positieve mindset. Samen kijken jullie naar wat er eerder al is gelukt en wat er al wel goed gaat op dit moment. Daarnaast staan het delen van kennis en inzicht en het bieden van perspectief centraal tijdens de sessies.

Angelique maakt gebruik van verschillende therapievormen, waaronder mindfulness, oplossingsgerichte en inzichtgevende therapie, CBT en ACT. Ook is er ruimte om in gesprek te gaan over klimaat stress en hoe hiermee om te gaan.

Zelf beoefent ze graag yoga en heeft ze een sterke interesse in het ‘body mind spirit’-principe en de wetenschappelijke benaderingen voor het verklaren van ons menselijk gedrag en gevoel. Want ons gevoel van welzijn zit niet alleen in ons hoofd, maar heeft ook te maken met onze lichamelijke gezondheid en onze algehele stemming, veerkracht en attitude.

Angelique heeft ruime ervaring als psycholoog binnen overheidsorganisaties, maar ook binnen haar eigen praktijk in Suriname. Ze is opgegroeid in Nederland en Suriname en heeft haar studie Ontwikkelingspsychologie afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Angelique spreekt Nederlands en Engels.

angelique-schaap-psychologist-openup
"Wat is ervoor nodig om de beste versie van jezelf te zijn?"