1111 Voor 69% van de werknemers heeft hun manager een grotere impact op hun mentaal welzijn dan hun psycholoog of dokter — en evenveel impact als hun partner (Forbes, 2023). 

 

Als manager heb je een grote invloed op het mentale welzijn van je medewerkers. Maar het ook kan lastig zijn om het bespreekbaar te maken met je teamleden. Zeker als je niet goed weet hoe je zo’n gesprek moet aanpakken, of het voor het eerst voert.

 

Want hoe creëer je een veilige omgeving? Wat kun je zeggen zodat iemand zich gesteund voelt en hoe volg je het gesprek op? Daarom hebben we deze leerzame cursus ontwikkeld. Leer hoe je veelvoorkomende uitdagingen vol vertrouwen en empathie bespreekt met je teamleden.

 

In deze cursus leer je:

 

Wat mentaal welzijn is, waarom het belangrijk is en hoe het de prestaties van je team beïnvloedt.

Handige communicatietips voor het voeren van gesprekken over mentaal welzijn – zoals actief luisteren en het creëren van een veilige omgeving.

Praktische tips om voor jezelf te zorgen, zodat je tegelijkertijd anderen die worstelen met hun mentale welzijn goed kunt ondersteunen.

 

Aan het einde van de cursus bezit je de kennis en vaardigheden om op een positieve, behulpzame manier gesprekken te voeren waar zowel je teamleden als jij baat bij hebben.

 

Wat ga je leren?

Ga het gesprek over mentaal welzijn aan met je teamleden. Dankzij deze cursus ben je gewapend met de juiste kennis! Ontwikkeld door psychologen, geschikt voor nieuwe en ervaren managers.